SJM: EXIT Nákupní zóna

Severo jižní magistrála, oblast Pankrác:

Konečně! Ve čtvrtek byl uveden do provozu upravený nájezd na magistrálu směr Brno z ulice Na Strži a také rekonstruovaný západní úsek jižní vozovky ulice Budějovická. Uzavírka tohoto nájezdu v poslední době značně komplikovala provoz v obalsti Pankrác. Nájezd je nově posunut více severněji k větvi na centrum a je na něm zbudován mostek, který ale momentálně nemá využití. Je to zřejmě příprava na budoucí změny v areálu Pankrác a.s., nebo bude jen napojen na areál a umožní přímý výjezd směr centrum. Ale to už je jiný příběh…

Dle čtvteční informace (pokud jsem to pochopil správně), by měl být v pátek otevřen, nový EXIT Nákupní zóna ve směru z centra. Nově umožní příjezd do nákupní zóny areálu Pankrác a.s., kde se nachází Bauhaus, Billa a další obchody a služby. Také by mělo dojít ke změně dopravního režimu v areálu, kde je ještě další kruhový objezd, oba snad zabezpečí bezproblémový provoz. Dalším velkým přínosem je doplnění výjezdu přímo na magistrálu směr Brno, který byl otevřen Již před časem, Nově umožní otočení se na centrum přes ulici Vyskočilova. Uleví se nejen řidičům, ale i celému provozu v ulici Budějovická, kam původní výjezd přes ulici Hanusova ústil. Původní příjez z ulice Na Strži zůstal zachován a nezměněn.

Vše výše popsané, včetně průběhu výstavby a úprav, je možné vidět na fotkách ve fotogalerii (nejstarší 11. března 2008) a také na mapce na straně 88 oznámení záměru PHA384. Případně si něco přečíst ve fóru.

V oblasti v poslední době vzniklo několik nových křižovatek řízených SSZ, na kterých se nedá otáčet. Takže byl (je) problém se do některých míst dostat. Například na Budějovické ulici, před budovou DBK,  byla nově zbudována otočka. Má zřejmě souvislost s novostavbou na rohu s Vyskočilovou, ale ještě není v provozu.

One Response to “SJM: EXIT Nákupní zóna”

  1. Městský okruh » Blog Archive » Pankrácký masakr Says:

    [...]                           SJM: EXIT Nákupní zóna [...]

Zanechat komentář