Sníh utnul informace

Zdroj: Metro 17.2.2009

Tabule s dojezdovými časy na Jižní spojce nefungují. Až ve čtvrtek

PRAHA Řidiči, kteří se těšili na praktický užitek novinky na Jižní spojce, nadšení nebudou. Zkušební provoz informačních tabulí s dojezdovými časy se totiž zastavil právě v době, kdy by se šoférům aktuální údaje kvůli sněžení hodily.
„Bohužel, je to tak. Na Jižní spojce, kde byly tabule jako první spuštěny, jsme je museli vyřadit z provozu. Nevydržely nápor sněhu. S jejich spuštěním počítáme opět ve čtvrtek,“ potvrdil včera deníku Metro mluvčí pražské Technické správy komunikací Tomáš Mrázek. Od systému si přitom všichni slibovali, že především zvýší bezpečnost. Pracuje na principu měření doby jízdy konkrétního auta danými úseky a výpočtu pravděpodobného času jízdy. Jako senzory slouží kamery, známé jako úsekové rychloměry.
Praha je však zapadaná sněhem, řidiči mohou na mnoha místech očekávat pomalejší jízdu a nové infotabule nefungují. Stejné přitom město plánuje umístit i na Evropské třídě v Praze 6. „Je to otázka velmi blízké budoucnosti,“ zmínil Mrázek. „Po několika měsících pilotní projekt vyhodnotíme. Pokud bude úspěšný, zavedeme ho i na dalších úsecích v hlavním městě,“ dodal mluvčí.

Zanechat komentář