Lanový most má problémy

Nákladní automobily nad 6 tun nemohou na Lanový most ve směru na Prahu 9
Nákladní automobily nad 6 tun mají zakázaný vjezd na Lanový most u Mitasky na Jižní spojce ve směru na Prahu 9. Objízdná trasa vede přes Švehlovu ulici a Průmyslový polookruh.

„Při opravě dilatace na Lanovém mostě jsme v sobotu objevili mírný pokles koncového příčného nosníku mostu. Ihned jsme proto přistoupili k provizornímu zajištění konstrukce včetně nezbytných dopravních opatření. Zákaz vjezdu těžkých nákladních automobilů na most je jedním z nich,“ vysvětlil Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí Technické správy komunikací hl. města Prahy.

TSK okamžitě po zjištění závady provedla fixaci poškozené konstrukce a zajistila ji před možným pohybem. Na mostě kromě zákazu vjezdu automobilů nad 6 tun byla omezena rychlost na 30 km/h ve směru na Prahu 9, vlaky Českých drah na trati vedoucí pod mostem jezdí rovněž maximálně rychlostí 30 km/h a také byla preventivně uzavřena Dolinecká ulice. Její uzavření by žádné komplikace způsobit nemělo, protože se jedná o slepou ulici.

Na objízdné trase platí následující dopravní opatření. V celém úseku Švehlovy a Průmyslové po Štěrboholskou radiálu je zákaz jízdy automobilů nad 6 tun v levém jízdním pruhu. Ve Švehlově ulici po Hostivařské náměstí linky autobusů MHD jezdí po tramvajové trati. V okolí objížďky se změnily preference světelné signalizace ve prospěch této objízdné trasy. Všechna opatření provedla TSK ve spolupráci s odborem dopravy magistrátu, Dopravním podnikem hl. m. Prahy, Policií ČR a Městskou policií. Obě bezpečnostní složky vyčlenily hlídky, které pomáhají odklánět nákladní dopravu z Jižní spojky a zajišťují, co nejlepší plynulost dopravy na objízdné trase.

Dobu trvání stavebních prací na Lanovém mostě TSK předpokládá zhruba na jeden měsíc.

Vytvořeno: 11.August.2008 zdroj tsk-praha.cz

diskuse na ceskedalnice.cz

lidovky.cz:
Lanový most bude možná uzavřen
Na Lanový most v koloně
Na lanový most nesmí kamiony

Zanechat komentář