Stavební práce v okolí Prahy budou kvůli uzavírce Lanového mostu omezeny

Ředitelství silnic a dálnic a Technická správa komunikací hl. m. Prahy se dohodly na omezení stavebních a údržbových prací na hlavních příjezdových tepnách do metropole po dobu celkové uzavírky Lanového mostu na Jižní spojce. Uzavírka proběhne od 21. 8. od 23 h. do 24. 8. do 24 h.

„Vyšli jsme vstříc žádosti TSK a stavební práce po tuto dobu omezíme na minimum. Chceme tak zajistit co nejlepší plynulost dopravy v okolí hlavního města,“ uvedl Alfred Brunclík, generální ředitel ŘSD. Podobně již v minulých dnech zareagovala i TSK, kdy zastavila opravu povrchu Průmyslové ulice v úseku Poděbradská – přemostění přes Rokytku. „Tento úsek Průmyslové ulice je jednou z možných objízdných tras při uzavření Lanového mostu. Nechceme řidičům v této lokalitě ještě více komplikovat situaci, proto jsme práce přerušili,“ sdělil ředitel TSK Luděk Dostál.

Objízdná trasa pro nákladní automobily nad 6 tun povede v obou směrech přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Ve směru na Prahu 9 tak kamiony budou sjíždět z Jižní spojky před Lanovým mostem na Švehlovu. Ve směru na Prahu 5 pak z Jižní spojky odbočí na Štěrboholské radiále. „Objízdná trasa pro osobní automobily vede po stejné trase. Ale jelikož předpokládáme její zahlcení kamióny tak řidičům osobních vozů doporučujeme využít jiných místních komunikací,“ řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí TSK. „Zároveň budou přijata všechna opatření pro zajištění preference městské hromadné dopravy,“ dodal.
Vytvořeno: 20.August.2008 tsk-praha.cz

Zanechat komentář