TSK získala 60 miliónů korun na další opravy Lanového mostu

celý článek na tsk-praha.cz

Technická správa komunikací hl. m. Prahy získala 60 miliónů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury na další opravy Lanového mostu na Jižní spojce. Na mostě, který leží na jedné z nejvytíženější pražských dopravních tepen, objevili dělníci začátkem srpna významné poškození, jenž bylo v rekordním čase odstraněno.
„Most je nyní bezpečný pro dopravu, která na něm probíhá, avšak jeho římsy jsou v havarijním stavu a vyžadují další opravy,“ uvedl ředitel TSK Luděk Dostál.

TSK proto demontuje římsy po obou stranách mostu v jeho celé délce. Následně vzniknou nové železobetonové římsy, bude obnovena izolace přilehlé části vozovky a vznikne nový systém odvodnění. Důležitou součástí rekonstrukce je i výstavba protihlukových stěn po obou stranách mostu.

„Práce, které jsou nyní v plném proudu, skončí v polovině března příštího roku. Pokud bude počasí příznivé budeme se snažit stavbu maximálně urychlit,“ sdělil Dostál. TSK nepřepokládá v souvislosti se stavbou žádné zásadní omezení dopravy na mostě s možnou výjimkou snížení rychlosti v úsecích vjezdu a výjezdu na staveniště.

V tuto chvíli je provoz na mostě veden v obou směrech ve dvou jízdních pruzích, což prakticky žádné omezení neznamená, protože za Lanovým mostem je Jižní spojka směrem z centra zúžena na dva pruhy pro každý směr. Pro nákladní automobily nad 6 tun je omezena rychlost na 60 km/h. Po dokončení oprav se provoz vrátí do původní stavu, tedy tři jízdní pruhy v obou směrech.

celý článek na tsk-praha.cz

One Response to “TSK získala 60 miliónů korun na další opravy Lanového mostu”

  1. xurwha Says:

    No, samozřejmě, zase se lejí prachy na podporu mototerorismu :(

Zanechat komentář