Zbraslav: řidiči varují

Zdroj: přepis z tištěného vydání deníku Metro 26.2.2009

ZBRASLAV Přejedete autem Lahovický most a pokračujete po Strakonické ulici ke Zbraslavi. Ovšem nemusí to být zrovna ve stejném pruhu jako ještě včera. A jiné to může být zítra. Pozor, i cestou v opačném směru ke Smíchovu mohou řidiči počítat se zdržením. „Značky se tady mění skoro každý den,“ upozorňuje Josef Spal, který po Strakonické jezdívá na chatu k Jílovišti a na Zbraslavi měl nedávno svatbu. Hosté tak museli dávat pozor, aby se po objížďce dostali na obřad včas.
Může za to stavba části nového obchvatu s mostem, který už za rok urychlí průjezd Prahou o desítky minut. Díky propojení dálnice D1 a D5 se má totiž uvolnit Jižní spojka. Zatím však zde řidiči musí počítat s omezením. Zbraslavští se shodují, že hlavně cesta do Prahy nebývá jednoduchá.
„Z náměstí jezdím vlevo podél zámku, kde se můžu rovnou napojit na hlavní tah. Jenže tam řidiči jezdí osmdesátkou a já stojím na stopce,“ svěřila se řidička stříbrného golfu. „Třeba ráno přede mnou na stopce stála čekající fronta asi deseti aut,“ podotkla. Jiří Hrabovský ze Skansky uvedl, že část okruhu zde bude zprovozněna příští rok v dubnu.

One Response to “Zbraslav: řidiči varují”

  1. martini Says:

    Chudák paní, ze stopky se musí napojovat do proudu aut, který jede 80 km/h. Co pak jiné nájezdy na rychlostní komunikace se stopkou, kde se musíte zařadit do proudu aut jedoucích až 130… R7 u Prahy, R46 a další

Zanechat komentář